Veteranfordonsdagen den 6 augusti


Vi hade lite oroskänsla i magen i år. Vädret såg inte speciellt pålitligt ut och när klockan var halv ett var det inte många som kommit. Men det visade sig att denna dagen på Årås är populär, plötsligt dök den ena utställningsbilen efter den andra upp och de radades upp runt omkring kvarnen, drängstugan och arenan.
Publiken började så sakta strömma till och mitt på eftermiddagen var det riktigt många som vandrade omkring och beskådade de gamla¨, vackert skötta, veteranklenoderna. Besökarantalet uppskattades till att ha varit cirka 300-350 personer. Man passade också på att ta en god fika i caféet och eller en grillad korv i grillkåtan. Man passade också på att göra fynd på LOPPIS eller hos de två ”knallarna” som hade sina bodar här. Lottringarna gick åt och en del gick hem med fina vinster.
Som seden bjuder så skulle publiken också utse de trevligaste fordonen – en bland bilarna och en bland mopeder/MC.
Vinnare i år blev, bilar; Chevrolet Bel Air 1957 som ägs av Conny Carlsson, Ljung och bland tvåhjulingarna vann en Vitoria Superlux 1960 som ägs av Roger Lundström, Trädet – Grattis till vinnarna!
Vi på Årås tackar alla som deltagit i detta event, som vi räknar med kommer tillbaka vid ungefär samma tidpunkt nästa år.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »