Trädgård & park

Vår trädgård och park är i ständig utveckling. På våren anlägger vi varje år en historisk köksträdgård och utvecklar parken med fruktträd, buskar och blommor… 
Under två kurstillfällen under våren läggs grunden som sedan underhålls av volontärer under resten av året. Du är välkommen att engagera dig. Hör av dig om du är intresserad av att var med!
Under sommaren har vi självplock på våra blommor och när hösten närmar sig så har vi skördefest. Trädgården är öppen för allmänheten att promenera runt i, men ta alltid hänsyn till gäster som har hyrt in sig på området. 
Vi har under åren fått hjälp på många olika sätt, inte minst genom alla fantastiska volontärer. Hela verksamheten är uppbyggd av mänskligt engagemang och en gemensam vilja att se Årås restaureras och blomstra…
2018 beviljades ett stort bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Det har gjort det möjligt för oss att återskapa terassmurar och andra kostsamma projekt. Parken är nu en fantastisk kulturhistorisk plats där allmänheten kan njuta av historiens vingslag och förtrollande grönska.
För att se en sammanfattning av budgeten klicka här:

 

Vi är stolta medlemmar i trädgårdsresan bifonden som du kan läsa mer om här.
Translate »