Aktiviteter & utflykter

Årås är en underbar plats att bara koppla av och göra ingenting, men om du ändå är sugen på att hitta på något så har du många aktiviteter på området och i trakten att uppleva!
 

 

Kom och var med! 

 
På tisdagar mellan 9 och 12 har ”Åalaget” (Årås volontärer) fixardag. Då ses vi och jobbar med det säsongen bjuder och det som en gillar. Vem som helst är välkommen att titta förbi och vara med. Som tack får du fika och gemenskap! Hör gärna av dig innan så vi vet hur mycket kaffe vi ska koka…
 

Cyklar

Finns att hyra per dygn i olika storlekar och prisklasser

 

Kanot / Båt

Vi har för närvarande 3 kanoter och en vanlig roddbåt. 
 
Priser för cyklar och kanoter här

 

Boule/Petanca:

20 SEK/person och dag (då ingår klot)

 

Fiskekort:

– finns att köpa för Jogen online på fiske.se

Outdoor Support

 
Lena på outdoor support är en underbar professionell friluftsnörd. Hon kan hjälpa dig att komma ut i naturen och göra allt ifrån att laga mat till att paddla kanot! Boka ett paket eller en heldag!
Foto: Outdoor Support

Glassfabriken

 
I vår lilla by ligger fantastiska EJ farm. Där kan du köpa fantasifull glass och fascineras av allt ifrån marsvin till pärlhöns i rabatterna. Kolla in deras FB för öppettider!
Foto: EJ farm

Vildmarksleden

 
Vandra längs den natursköna ”Vildmarksleden” som startar och slutar vid Årås Kvarn, 8,4 km eller 4 km. Det finns anslagstavlor längs leden som berättar om naturen och omgivningen.

Änglaleden

 
Vandra längs den natursköna ”Vildmarksleden” som startar och slutar vid Årås Kvarn, 8,4 km eller 4 km. Det finns anslagstavlor längs leden som berättar om naturen och omgivningen.

Ätradalsleden

 
1,5 mil bort går cykelleden Ätradalen på 20 mil med start i Falköping och stopp i Falkenberg eller vise versa! Läs mer på denna sidan!

Fornminnen & Kyrkoruiner

 
Årås ingår i Kulturvägen Ekomuseum Västergötland, som sträcker sig mellan Ulricehamn och Falköping. Här finns en mängd besöksmål och aktiviteter t ex många fornminnen och kyrkoruiner och inte minst Ekhagens forntidsby.
För vidare information läs gärna vidare på Kulturvägen.
foto: Ekhagens forntidsby

Golf

Det finns ett par golfbanor i trakten. Här nedan tipsar vi om två. Båda är spännande, utmanande och natursköna 18-hålsbanor.
 
Ryfors – Sveriges äldsta golfbana ligger i Ryfors, ca 15 km från vandrarhemmet. Är du intresserad att läsa mer om Ryfors; startider, greenfee mm klicka på Ryfors GK.
 
Ulricehamn – Det är ca 20 km till Ulricehamns Golfbana. Är du intresserad att läsa mer om Ulricehamns golfbana, läs gärna mer påUlricehamns GK.
Foto: Ryfors golfklubb
Translate »