SEVÄRDHETER & AKTIVITETER

Frukost

Under STF-säsongen, normalt från mitten av juni till mitten av augusti, serveras frukost i Kvarnen. Vid andra tidpunkter kan avtal göras med värdinnan!

Båt

Det finns båt att hyra för tur på Jogen eller Vållern.
Vandrarhemmet ligger vid den lilla bit av Tidan, som förbinder sjöarna Jogen och Vållern. Båt finns för uthyrning i Jogen för fisketurer eller rekreation. Fiskekort säljs i receptionen. Det finns bl. a. gädda och abborre i sjön.

Hyra båt pr dag: 100 SEK – Just nu är båtarna under reparation!
Hyra fiskeutrustning pr dag: 75 SEK

Fiskekortfinns att köpa i receptionen till gällande taxa.

Cyklar

Vandrarhemmet har också cyklar för uthyrning och det finns fina cykelvägar med en rad sevärdheter inom räckhåll.
Änglaleden startar vid Årås och via Liared, Hössna, Knätte och Stensered tillbaka till Årås. Sjuhäradsleden, som omfattar stora delar av Sjuhärad, passerar Årås.

Hyra av cykel pr dag: 90 SEK

Boule/Petanca

Det finns två boulebanor som håller internationella mått och kvalitet. Det kostar 20 kr per person/dag då ingår hyra av bouleklot om man inte själv har det med sig.

Spela Boule/Petanca: 20 sek per person och dag – Då ingår klot om man inte har egna med.

Fornminnen & Kyrkoruiner

Årås ingår i Kulturvägen Ekomuseum Västergötland, som sträcker sig mellan Ulricehamn och Falköping. Här finns en mängd besöksmål och aktiviteter t ex många fornminnen och kyrkoruiner och inte minst Ekehagens fornminnesby.

För vidare information läs gärna vidare på Kulturvägen.

Cykla eller vandra

Här nedan får du tips på ett par vandringsleder i närheten.

Vildmarksleden

Vandra längs den natursköna ”Vildmarksleden” som startar och slutar vid Årås Kvarn, 8,4 km eller 4 km. Det finns anslagstavlor längs leden som berättar om naturen och omgivningen.

Önskar du en karta på Vildmarksleden? Klicka på bilden nedan för att förstora upp den eller välj länken om du önskar att få den som en pdf.

Vildm_karta

Karta Vildmarksleden

Änglaleden

Ge er ut på en längre cykeltur längs ”Änglaleden” som går igenom vacker natur som bl.a. har inspirerat Collin Nutley till ”Änglagårdsfilmerna”. Hela leden är cirka 54 km lång. Det finns 2 rastplatser på leden.
Önskar du en karta på Änglaleden? Klicka på länken nedan för att öppna upp den som en pdf.

Anglaled_karta1

Karta Änglaleden

Atradalsleden

1,5 mil bort går cykelleden Ätradalen på 20 mil med start i Falköping och stopp i Falkenberg eller vise versa!
Mer information: Atradalsleden.

Golf

Det finns ett par golfbanor i trakten, här nedan tipsar vi om två, båda är spännande, utmanande och natursköna 18-hålsbanor.
Ryfors– Sveriges äldsta golfbana ligger i Ryfors, ca 15 km från vandrarhemmet. Är du intresserad att läsa mer om Ryfors; startider, greenfee mm klicka påRyfors GK.

Ulricehamn– Det är ca 20 km till Ulricehamns Golfbana. Är du intresserad att läsa mer om Ulricehamns golfbana, läsa gärna mer påUlricehamns GK.

Vintersport

Vintertid finns det ett Alpint Skidcenter i Knaggebo, Mullsjö och ett Ski Center i Ulricehamn 12 alt 18 km.
Mullsjö Alpin– För vidare information läs gärna vidare påMullsjö Alpin.

Ski Center Ulricehamn– Är en alpinanläggning av hög klass med en ständig anpassning till gästernas krav. Moderna effektiva snösystem. Läs gärna mer på deras egna webbplats för mer information,Ski Center Ulricehamn.

Translate »