Om oss

Verksamheten

 
Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn bildades 1983 och har i dag ca 350 medlemmar. Föreningen arbetar med att hålla igång och vidareutveckla verksamheten på anläggningen Årås Kvarn och härigenom i ett vidare perspektiv med att hålla bygden levande.
 
Det arrangeras ett stort urval av aktiviteter under året. Är du intresserad att läsa mer om dess kan du göra det under fliken ”Program & kurser”.
Uthyrningen av såväl bygdegård som vandrarhem administreras också av föreningen. Detta är en intensiv verksamhet året om. Kombinationen av stora lokaler och möjlighet till övernattning är uppskattad.
 
Underhåll på lokalerna samt ombyggnadsarbete måste pågå ständigt. Man försöker därför att upprätthålla regelbundna arbetsdagar för sådant. På tisdagsförmiddagar ses alla som vill och hjälper till med aktuella projekt och underhåll av anläggningens grönområden.
Program skickas ut till samtliga medlemmar en gång om året tillsammans med kallelsen till årsmötet, som hålls i mars.
För att du som medlem skall få fortlöpande information om aktiviteter så föreslår vi att du sänder din e-mail adress till oss, och ber om att vara med på vår mail-lista.

Hållbarhetspolicy

 
Vi har ett långtgående samarbete med byggnadsvårdsföreningen och restaureringen av våra byggnader är genomförda på ett hållbart och historiskt vis så lågt vi bara kan.
Vi har tillexempel under våra byggnadsvårdsläger låtit lerklina väggar i byggnaderna istället för att sätta upp gipsskivor. Ett banbrytande projekt inom offentliga byggnationer som även visar ett hållbart & inspirerande exempel för andra.
 
Vi arbetar i liten skala med hållbar besöksnäring, och försöker till exempel i största möjliga mån att köpa miljömärkta produkter och ekologiska råvaror. Vi deltar också i lokala nätverk inom besöksnäringen, och samarbetar med lokala cateringfirmor vid våra evenemang. Det finns också möjlighet för våra gäster att abonnera hela anläggningen för större sällskap i syfte att förlänga vistelsen och minska resandet.
 
Gästerna erbjuds sopsortering och och matavfallet komposteras. I liten och symbolisk skala odlar vi även mat till verksamheten i vår köksträdgård.

Styrelsen

 
Ordförande
Jens Böhn
 
Vice
Arne Johansson
 
Sekreterare
Lennart Berqvist
 
Kassör
Bengt-Olof Magnusson 
 
Ledamöter
Jan Holm
Bengt-Olof Magnusson
Emelie Nyreröd-Sandahl
Thomas Sandahl
Gerd Hallin
Lena Renman

 

Handlingar för nedladdning

 

1. Verksamhetsberattelse_2021
2. Resultatrapport_2021
3. Balansrapport_2021
4. Resultatbudget_2022
5. Årsmötesprotokoll 2022
2022-02-27 Brev till föreningen
Om du vill stötta föreningen kan du bli medlem eller skänka en gåva.

Swish: 

123 155 76 10

(eller scanna QR-koden)

SPONSORER & STÖD

Personal

Vi har två deltidsansanställda som sköter allt i från bokningar till kommunikation och planering.
 
Om du har några frågor så kan du höra av dig på info@araskvarn.se eller tel 0723 29 11 51
Translate »