Kurser 2022

Trädgårdskurser

 
Välkommen till två gånger tre dagars inspiration, trädgårdslust och odlingsglädje. Välj om du vill vara med på en kurs eller båda. Du får något som du kan ta ta med dig till din egen täppa, oavsett om det är en trädgård, kolonilott, balkongodling eller en pallkrage i den offentliga parken.
 
Kursledare är Nilla Bygdén och Anna Theorin.  

 

 

Trädgårdskurs 1  

 
Årås säteri 6 maj – 8 maj 2022
 
Fokus på den första kursen är odling med tradition. Vi startar med planering av en köksträdgård för att sedan gå över till praktiskt arbete där vi anlägger årets köksväxtodling i parken. Vi lär oss om trädskötsel, ympning, att fläta odlingskorgar och får tips om beskärning och sticklingsförökning.
Det ingår också ett spännande studiebesök.  

 

Trädgårdskurs 2 

 
Årås säteri 27 – 29 maj 2022
 
Fokus på den andra kursen är köksträdgården i teori och praktik. Vi anlägger en tapetrabatt och årets dahlieodling. Under kursen kommer också hållas flera miniföreläsningar. Vi gör ett studiebesök på Vinsarps säteri och sista kvällen har vi ölprovning och ölbryggning.
 
     

Byggnadsvårdsläger  

 
Årås säteri 6 – 16 juni 2022
 
Reparation och tillverkning av dörrar och karmar
Fogning och kalkputsning, Renovering av fönster, Lerklining, Glasbyte, Dekormålning, Tillredning av olje- och rödfärg
Läs mer om lägret på Byggnadsvårdsföreningens  hemsida här.
     

Anmäl dig till Trädgårdskurs här!

Kurserna genomförs 6 – 8 maj 2022 och 27 – 29 maj 2020. Du kan välja att delta vid ett eller vid båda tillfällena. Inga förkunskaper krävs.
 
ALT 1: Deltagande vid ett av kurstillfällena kostar 2500 kr, då ingår mat tre dagar, logi två nätter i dubbelrum på Årås pittoreska STF-vandrarhem. (Enkelrum + 800:-)
 
ALT 2: Deltagande vid båda kurstillfällena kostar 4 700 kr, då ingår mat sex dagar, logi fyra nätter i dubbelrum på Årås pittoreska STF-vandrarhem. (Enkelrum + 1400:-)
 
ALT 3: Deltagande för närboende inkl. lunch och fika exklusive logi, frukost och kvällsmål. 1 kurs 1700 kr, 2 kurser: 3100 kr.
 
Trädgårdsläger 1
6 - 8 maj. Fokus på den första kursen är odling med tradition. Vi startar med planering av en köksträdgård för att sedan gå över till praktiskt arbete där vi anlägger årets köksväxtodling i parken. Vi lär oss också att fläta korgar, trädskötsel, ympning och får tips om beskärning och sticklingsförökning. Det ingår också ett spännande studiebesök.  
Trädgårdsläger 2
26 - 29 maj. Fokus på den andra kursen är köksträdgården i teori och praktik, anlägga en tapetrabatt och årets dahlieodling. Under kursen kommer också hållas flera miniföreläsningar, vi gör ett studiebesök på Vinsarps säteri och sista kvällen har vi ölprovning och ölbryggnig .
Previous
Next
Translate »