Kurser 2021

Under 2021 planerar vi för och hoppas vi kunna genomföra våra populär kurser. Alla kurser är fullsatta i nuläget men anmäl dig gärna till reservplats på trädgårdskurserna då pandemin gör allt kan förändras. Du anmäler dig via formuläret här nedanför!

Trädgårdskurs 1  

Årås säteri 30 april – 2 maj 2021
 
Fokus vid det första tillfället ligger på köksväxtodling, (planering, jordbearbet- ning, gödning, tillverkning av växtstöd och sådd) samt plantering av buskar, frukt och prydnadsträd. Vi startar årets dahlieodling, firar valborg med en brasa och lär oss att ympa träd, fläta odlings- korgar och att föröka genom sticklingar.

 

Trädgårdskurs 2 

Årås säteri 14 – 16 maj 2021
 
Fokus vid det andra tillfället ligger bl a på att anlägga köksträdgården och vi lär oss att föröka sticklingar, får lära oss om humle och hur en gräsmatta anläggs och förbättras. Och så skapar vi en färgspra- kande blomsterrabatt med växter från vårt ”gröna kulturarv”.
Läs mer om kurserna i denna PDF:

Byggnadsvårdsläger

 

(Fullbokad) 20 – 30 juni

Reparation och tillverkning av dörrar och kramar
Fogning och kalkputsning, Reparation av kakelugnar och spisar, Lerklining, Glasbyte, Tillredning av olje- och rödfärg
Läs mer om lägret på deras hemsida här.

Anmäl dig till Trädgårdskurs här!

Kursen genomförs 30 april – 2 maj 2020 och 14 – 16 maj 2020. Du kan välja att delta vid ett eller vid båda tillfällena.
 
ALT 1: 
Deltagande vid ett av kurstillfällena kostar 1900 kr, då ingår mat tre dagar, logi i eget rum två nätter i Årås pittoreska STF-vandrarhem.
 
ALT 2: 
Deltagande vid båda kurstillfällena kostar 3500 kr, då ingår mat sex dagar, logi i dubbelrum fyra nätter i Årås pittoreska STF-vandrarhem.
 
ALT 3: 
Deltagande för närboende inkl. lunch och fika exklusive logi, frukost och kvällsmål. 1 kurs: 1100 kr, 2 kurser: 2000 kr
 
ANTAL DELTAGARE : 
14  eller så många som restriktionerna tillåter. Inga förkunskaper krävs.
Trädgårdsläger 1
30 april - 2 maj. Fokus vid det första tillfället ligger på köksväxtodling, (planering, jordbearbetning, gödning, tillverkning av växtstöd och sådd) samt plantering av buskar, frukt och prydnadsträd. Vi startar årets dahlieodling, firar valborg med en brasa och lär oss att ympa träd, fläta odlingskorgar och att föröka genom sticklingar.
Trädgårdsläger 2
14 - 16 maj. Fokus vid det andra tillfället ligger bl a på att anlägga köksträdgården och vi lär oss att föröka sticklingar, får lära oss om humle och hur en gräsmatta anläggs och förbättras. Och så skapar vi en färgsprakande blomsterrabatt med växter från vårt ”gröna kulturarv”.
Previous
Next
Translate »