Program på Årås

Konstutställning på Årås Kvarn Påskdagen och annandag Påsk 12 o 13 april kl. 13-17

2020-03-01

Vi har glädjen att hälsa två duktiga konstnärer välkomna till Årås Kvarn i påsk 2020. Det är Peter Buchar och Mona Pedersén. Utställningen pågår Påskdagen och annandag Påsk 12 och 13 april kl. 13-17.
Naturligtvis håller vi caféet öppet med god fika – Så hjärtligt välkomna att avnjuta både med ögonen och gommen.

Presentation av konstnärerna;

Peter Buchar

Peter Buchar, Ulricehamnskonstnär, har haft regelbundna utställningar sedan 2004. Han målar mestadels i olja, och hämtar sin inspiration från naturen, från de vilda molnen på himlen, från bergen och från ”sitt älskade Lappland”.
Under en längre resa i Västindien på 80-talet upptäckte Peter Buchar att han bar på en stark barndomsdröm, att få måla i olja. Väl tillbaka i Sverige fick skapandet en egen självklar plats i hans vardag.
Efter Milleniumskiftet väntade så Andalusien i södra Spanien. Denna gång stannade han i tre år. Starkt påverkad av kulturen och ljuset där, började Peter efter hemkomsten ställa ut, och har haft regelbundna utställningar varje år sedan 2004.

Han säger själv så här : ” Jag hämtar min inspiration från naturen, från de vilda molnen på himlen, från bergen och från mitt älskade Lappland, och från ljuset förstås ….. och från dansen.

Peter vill gärna se måleriet som en meditation. ”Där, i stillheten … föds det som ska födas”.Mona Pedersén
I hela mitt liv har jag arbetat med färg och form på ett eller annat sätt. Är florist i grunden. Jag har behov av att uttrycka mig genom olika medier. Jag målar i akryl, akvarell och mixed media art, väver tavlor och handarbetar.
För 3 år sedan fann jag keramiken. Jag är nyfiken och testar hela tiden nya sätt att skapa med leran. I min keramikstudio hemma i Ulricehamn håller jag drejkurser m.m. Älskar detta hantverk! ”Att slå sig ner vid drejskivan skapar ro i själen”

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »